miercuri, 27 ianuarie 2010

Rehab






















Pentru marea majoritatea a oamenilor alcoolul este scaparea de la week-end pentru altii este scaparea in momentul venirii in tara; pentru unul anume: prieten, cunostinta, coleg de casa ani buni care m-a sustinut in toate activitatile si in toate alegerile, Ulise (Turea Laurentiu) alcoolul a fost prilejul sau mai bine spus motivul pentru care a facut un traseu prin cateva spitale din Romania. Nu pentru coma alcoolica ci pentru ca a facut un colaps psihic si in curul gol in fata politiei a exclamat "sunt beat mi-e rau duceti-ma la spital" acolo l-au dus, la spitalul 9 Bucuresti, pentru a trata si elimina depententa de alcool (dar sunt sigur ca pentru toate dependentele procedura este aceeasi) si pentru cercetari psihiatrice aprofundate. Dupa toate povestirile lui, intre spitale, au tratat dependenta de alcool cu pastiluta roz dimineata, verde dupa amiaza, si gri seara; pe intelesul nostru al romanilor de rand l-au drogat pana a uitat ca e dependent de alcool si a spus ca el vrea sa stie numele pastilelor administrate si daca poate primi reteta pentru ele.
Acest bun amic si prieten este din Braila si a primit invitatia acasa la tara sa se refaca dar a primit ca un cadou de bun venit o fise de internare la spitalul de boli psihiatrice #1 Braila. Acolo fiind provincie legea spitalului este mai permisiva si a beneficiat de asistenta zilnica a telefonului mobil cu care nu a ezitat sa ma sune si sa imi povesteasca pe scurt toata aventura pe care o relatez. In momentul externarii asteapta sa fie o armata de presa care sa il sustina si sa ii dea dreptate, el nu este dependet a fost internat pe nedrept; politia din Bucuresti l-a batut degeaba el a stat la nebuni pe nedrept iar psihic nu sufera el a avut doar un colaps de scurta durata datorat excesului de alcool si a patru nopti nedormite "restul e tacere" competent vorbind el a putut sa imi relateze intamplarile doar dupa incetarea tratamentului; in perioada administrarii acestuia era o leguma. Imi iubesc prietenul si il sustin dar daca esti prost platesti (Ulise daca citesti fara suparare).
Acum el este in Suedia bate la tobe intr-o trupa de raggae, este fericit si sta cu iubita lui care i-a fost alaturi si probabil a semnat fisa de externare de la spitalul 9.
La final drept concluzie putea sa fie dependent de orice, ghinionul lui a fost ca l-a prins politia deci cine e de vina .............. da aveti dreptate ............. asa ca nu injurati politia cand sunteti in curul gol pentru ca ajungeti la psihiatrie internati. Cel putin asa inteleg eu din toata povestiriea.

2 comentarii:

  1. Baby, Ulise si-a cautat-o cu lumanarea. Iar sistemul...asta e... Bine ca pleaca in Suedia. Si noi dupa el :))

    te iubica

    RăspundețiȘtergere